Posts : 172 Join date : 29/10/2016 Age : 33 Location : Seul, South Korea
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 14:41
Weszłam do sali balowej, przebrana już tak żebym nie wyróżniała wie z tłumu który niebawem miał tam powstać. Sprawdziłam czy wszystko jest, chodząc wokół stołów z trenem sukni przewieszonym przez rękę. Zauważyłam ze na balkonie sali stoi instrument. A konkretnie pianino. Weszłam po schodach i podeszłam do niego. Usiadłam i otworzyłam klawiature. Spojrzałam do tylu, gdzie znajdowało sie główne wejście do sali, czy nikt tam nie stoi po czym zaczęłam grać.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 16:28
Wszedłem niepewnie do sali słysząc rozbrzmiewającą się po niej jakąś muzykę. Rozejrzałem się po pomieszczeniu w poszukiwaniu wydobywającego się dźwięku kiedy to dojrzałem jakąś kobietę grającą na pianinie. Zacząłem się jej przyglądać patrząc niepewnie zza ściany. Jest młoda, ale nie wygląda na uczennicę.
Dasom Kim
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 17:32
Kiedy skoczyłam grać zamknęłam klawisze i wstałam, wygładzając suknie. Odwróciłam sie do barierki i znieruchomiałam. -Długo tu jesteś?-zapytałam chłopaka o kolorowych włosach.
Erica Blandelli
Posts : 448 Join date : 06/09/2016 Age : 28 Location : Florencja, Włochy
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:22
Stanęłam przed wejściem do sali, poprawiłam jeszcze szybko upięte włosy i rozejrzałam się za Willow. Miałam na sobie tym razem czarną sukienkę do kolan, dość elegancką.
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:29
Z delikatnym uśmiechem weszłam na sale balową. Jak zwykle nie byłam umalowana. Miałam rozpuszczone włosy i co dziwne..Miałam sukienkę. Gdy zobaczyłam moją dziewczynę od razu podeszłam do niej. -Dobry wieczór.-Zaśmiałam się robiąc ukłon.
Erica Blandelli
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:32
- Dobry dobry... - uśmiechnęłam się. - Mamy podobne sukienki - zauważyłam i ujęłam jej dłoń.
Willow Harrison
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:34
Uśmiechnęłam się deliaktnie i chwyciłam ją za dłoń. -Ślicznie wyglądasz.-Stwierdziłam z uśmiechem..
Erica Blandelli
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:35
- Ty o wiele śliczniej - zaśmiałam się i ruszyłam w stronę stołu powoli.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:35
Też chwilowo znieruchomiałem kiedy kobieta przestała grać i spojrzała się na mnie. Zrobiłem poważną minę i wyprostowałem się z lekkiego przykucu w którym się znajdowałem. - Ja... Ym, nie. - Burknąłem niezrozumiale jakby do siebie przenosząc wzrok gdzieś na kąt sali z naburmuszoną miną.
Willow Harrison
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:37
Po chwili byłyśmy przy stole. -Łał, ale tłumy...Na pewno jest bal.-Zaśmiałam się siadając i zaczesując włosy do tyłu..
Erica Blandelli
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:40
- Cóż, na co komu chaos i brak przestrzeni do oddychania? - wzruszyłam ramionami.
Dasom Kim
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:41
- Wiesz ze to nieładnie tak kłamać?-zapytałam głośno, uśmiechając sie mimo to. -Nieładnie...
Willow Harrison
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:43
Przekręciłam oczami nie mogąc się przestać uśmiechać. Sala była na serio dobrze urządzona. W mojej dawnej szkole ''sala balowa'' była także salą do gimnastyki..
Michelle Grey
Posts : 44 Join date : 19/10/2016 Age : 27 Location : California, LA
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:46
Do sali weszłam naburmuszona, ze śladami łez na twarzy. Matka kazała mi przyjść na bal. I nie obchodziły jej moje tłumaczenia ze głupio iść samej na bal. Nie. Bo po co. Kogo to obchodzi przecież...Jak idiotka wcisnęłam sie w jakaś beze która mama mi przysłała i nakazała założyć. Do tego buty na obcasie. Wbrew jej zakazowi, rozpuscilam długie włosy zeby zakryć brak ramiączek i pleców w sukni. Jak ja jej nienawidzę. Usiadłam na krześle blisko wejścia zeby reszta mnie nie zauważyła. Miałam ochotę sie zabić. Plastikowym widelcem. Albo wykałaczka.
Erica Blandelli
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:46
- Ładnie tu, nie? - spytałam i podniosłam wzrok na kelnera, który proponował mi alkohol. Kiwnęłam głową i nalał mi wina do kieliszka, po czym poszedł.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 18:47
- Pfff.... - parsknąłem z oburzeniem splatając ręce na piersi. - Ale ja nie kłamię. No, może i jakiś czas tu siedzę no ale nie jakoś też bardzo długo, w końcu nie przyszedłem specjalnie po to żeby Cię podglądać no nie? - zaśmiałem się sam do siebie dopiero po chwili zdając sobie sprawę z... Jak dziwnie to zabrzmiało. - Tak czy siak. Jestem Wenka, miło mi Cię, albo Panią poznać. - ukłoniłem się nonszalancko chwytając dłoń kobiety którą po chwili ucałowałem.
Dasom Kim
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:00
Uniosłam brew i mimowolnie parsknelam śmiechem. -No nie wiem nie wiem...Był czas ze ludzie płacili naprawdę duże pieniądze zeby na mnie popatrzeć.-powiedziałam. Chwila. To Zabrzmiało jakbym pracowała w klubie ze striptizem. Strzeliłam sobiie metalnego facepalma. -To znaczy nie! Byłam kiedyś w zespole...A zreszta..-uśmiechnęłam sie szeroko. -Dasom Kim.-ukłoniłam sie lekko kiedy pocałował moja dłoń. -No No...-powiedziałam z uznaniem. -Powiedzmy ze możesz mowić mi na "Ty". Ale nie w obecności innych...Zreszta chyba i tak nie chodzisz na moje zajęcia prawda?
Nathyenne Reed
Posts : 455 Join date : 06/09/2016 Age : 26 Location : Nowy Jork, USA
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:03
Pewnym krokiem weszłam do sali balowej. Byłam z siebie dumna, bo tym razem przeszłam sama siebie. Wyglądałam tak, jakby ktoś właśnie próbował mnie oskalpować. Miałam "odsłoniętą czaszkę" z przodu, włosy odsunięte do tyłu i wszędzie ściekała krew.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:06
Zaśmiałem się słysząc słowa kobiety, tak to zdecydowanie zabrzmiało jakby pracowała w klubie w którym ostatnio byłem. Choć na rurze jej nie widziałem, a może to i szkoda. Skarciłem się za tak nieprzyzwoite myśli o nauczycielce ponownie zwracając wzrok na kobietę. - Jeżeli miałbym Ci mówić, Pani w obecności innych, musiałbym zacząć już teraz. Aczkolwiek nie bardzo mi się to uśmiecha. - odparłem z delikatnym uśmieszkiem na twarzy. - W sumie to nie, nie chodzę na Twoje zajęcia. O ile się nie mylę uczysz tańca i gry na instrumentach prawda? Osobiście potrafię tańczyć, ale nie przepadam a o grze na jakimkolwiek instrumencie już nie wspomnę.
Dasom Kim
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:11
-Obecnie uczę tylko tańca...-powiedziałam z uśmiechem. -W takim razie masz pozwolenie na porzucenie formalności wobec mnie. Tylko nienadużywaj tego..-ostrzegłem "grożąc" mu palcem. Katem oka zobaczyłam coś...Doslowie coś. Podeszłam do barierki i spojrzałam w dół sali. Chwila. -NATHYENNE! Trzymajcie mnie...Wenka...Czy ja mam zwidy?!
Nathyenne Reed
Posts : 455 Join date : 06/09/2016 Age : 26 Location : Nowy Jork, USA
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:12
- Dobry wieczór, pani profesor - powiedziałam śmiejąc się i pomachałam nauczycielce. Jej reakcja była zupełnie prawidłowa. Dokładnie czegoś takiego się spodziewałam.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:14
- Może i kiedyś wpadłbym do Ciebie na lekcję, chociażby popatrzeć. - zaśmiałem się uśmiechając szeroko do kobiety. Ostatecznie jednak uniosłem jedną brew do góry patrząc na reakcję Dasom i spojrzałem w tym kierunku co ona otwierając szeroko oczy widząc przed swoimi oczami "to" coś. Złapałem nauczycielkę za rękę aby czasem nie zrobiła czegoś... Nieodpowiedzialnego. - Obawiam się że nie masz.
Dasom Kim
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:17
-REED ZA MOMENT DO CIEBIE TAM ZEJDĘ!-Powiedziałam zaciskając dłoń na tej Wenki. -Panie Boże daj mi cierpliwość do tych ludzi bo jak dasz mi sile to ich wszystkich rozpierdole...-mruczalam do siebie po koreańsku.
Wenka Lanter
Temat: Re: Sala balowa Sob Lis 12 2016, 19:18
- Spokojnie, sądzę iż owa uczennica zaraz wszystko Ci wyjaśni - odparłem biorąc głęboki wdech. Tak, jej, bo mnie tak naprawdę nie obchodziło co owa dziewczyna wyprawia. Uśmiechnąłem się tylko miło do nauczycielki głaszcząc ją delikatnie po dłoni. - No już, spokojnie.