| Mała fontanna | |
|
+16Takashi Rey Xavier Amédée Donnel Alessia McGarden Matthew Tuck Erica Blandelli Willow Harrison Charlotte Schrödinger Michael Woodland Nikołaj Iwanienko Katriina Sovallainen Ophelie Lacroix Shiriov Airay Kath Black Elizabeth Oxton Alexander Lebau Amber Moore 20 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Shiriov Airay
Posts : 23 Join date : 17/09/2016 Age : 25 Location : Russia, Moscow
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 15:50 | |
| - Ja tam się nie wypowiadam, w końcu wyglądam jak typowa Koreanka... W tamtym kraju, to już w ogóle każdy wygląda tak samo- wzruszyłam ramionami. | |
|
| |
Ophelie Lacroix
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 15:52 | |
| - O, totalnie cię rozumiem! - ucieszona zwróciła się do rudej dziewczyny. - Ja niby jestem w połowie czarna, ale kurde, dla białych ludzi wszyscy niebiali wyglądają tak samo. Ile razy ktoś w szkole mnie wziął za moją kuzynkę - tylko dlatego, że mamy podobny kolor skóry. Koszmar. | |
|
| |
Katriina Sovallainen
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 15:56 | |
| Spojrzałam na zegar w komputerze i przewróciłam oczami. Tak szybko zleciał czas? No nic, najwyżej po lekcji dokończę pisanie. Zamknęłam laptopa, wstałam i weszłam z powrotem do szkoły. NP: Sala do kreatywnego pisania. | |
|
| |
Shiriov Airay
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 15:57 | |
| - Nigdy nie mieszkałam w Azji, więc nie miałam też takich problemów. Z siostrą mam za dużą różnicę wiekową, aby chodzić do jednej szkoły- zamyśliłam się.- Jestem Shiriov, miło poznać. | |
|
| |
Shiriov Airay
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 16:00 | |
| Wstałam z miejsca i spojrzałam na zegarek. - Muszę już iść, miłego dnia- machnęłam ręką i ruszyłam w stronę budynku. nxt: sala do kreatywnego pisania | |
|
| |
Ophelie Lacroix
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 16:03 | |
| Zerknęła na telefon i poderwała się na równe nogi; zaraz zaczynała się jej pierwsza lekcja kreatywnego pisania, czyli coś czego najbardziej nie mogła się doczekać. (->sala do pisania) | |
|
| |
Kath Black
Posts : 29 Join date : 06/09/2016 Location : LA, California
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Wrz 18 2016, 19:26 | |
| Kiedy zostałam sama, siedziałam jeszcze chwile na krawędzi fontanny. Nie wiedziałam jeszcze na jakie zajęcia będę chodzić. Po jakimś czasie wstałam, i weszłam do szkoły. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:33 | |
| 37,4 Co prawda nadal utrzymywał sie u mnie stan podgorączkowy, jednak miałem dosyć siedzenia w pokoju. W czarnym swetrze, aby nie zamarznąć ani nie przeziębić sie jeszcze bardziej, usiadłem na brzegu fontanny, poprawiając ciemne okulary. Wyjąłem zeszyt z projektami tatuażu, który mam zamiar zrobić niedługo oraz długopis, próbując wybrać jeden wzór. | |
|
| |
Michael Woodland
Posts : 152 Join date : 12/09/2016 Age : 26 Location : Great Britain, London
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:38 | |
| Usiadłem na brzegu fontanny. Jak zawsze podczas rysowania odciąłem się od wszystkiego. Nie było jakoś super ciepło. Dobrze, że wziąłem bluzę. Szkicownik miałem na kolanach. Włosy przeszkadzały mi gdy pochylałem głowę, więc związałem je. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:46 | |
| To ze ktos uczy historii sztuki wcale nie znaczy, ze musi umieć rysować. Ze mną nie było moze tak tragicznie, jednak nie chciałbym nosić na swoim ciele czegoś co wyszło spod mojej ręki. Nie wiedziałem czy to słońce czy moje ciało, jednak kiedy przyłożyłem dłoń do czoła poczułem ze jestem rozpalony. Z racji tego, ze chorujący mężczyzna to umierający mężczyzna, miałem ze so a termometr, ktorego nie omieszkałem użyć. Niech sobie pika, niech ludzie patrzą. I tak wszyscy moi uczniowe wiedza, ze do najnormalniejszych nie należałem. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:49 | |
| Pikanie termometra oderwało mnie od rysunku. Uniosłem wzrok na nauczyciela i uniosłem brew - um... dzień dobry? - spytałem w sumie. Mężczyzna nie wyglądał najlepiej. Dało się zauważyć, że jest chory tylko co robi w takim wypadku na dworze? | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:52 | |
| -Dla kogo dobry, dla trgo dobry - zaśmiałem sie, sprawdzając temperaturę. 37,2, szansa na przesycie była nikła jednak jakas była - Witaj, Micheeel. Co Cie tu sprowadza? | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:56 | |
| -Przyszedłem porysować tutaj by nie siedzieć cały dzień w pokoju, a pan/ Wydaje się pan chory... - przyznałem unosząc brew. Nie było chyba z nim tragicznie, ale powinien siedzieć w budynku jak źle się czuje | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 17:58 | |
| -Leżałem kilka dni z gorączka, przez to zajęć nie było. - wyjaśniłem - sam nie wiedziałem co mnie trafiło, ale przyznam ze byłem bliski śmierci. Dostałem temperatury na samą myśl o tatuażu pewnie. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:02 | |
| -Albo się pan przeziębił... to nie jest śmiertelne - zauważyłem i pokręciłem głową - tatuaż? planuje pan coś? Ma pan już jakiś konkretny wzór? - spytałem w sumie ciekawy | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:06 | |
| -Prawdziwego mężczyznę wlasnie takie przeziębienie moze zabić - zanegowalem, otwierać zeszyt - Planuje cos w tym stylu, prosta kreska, bez koloru, najlepiej z motywem kota. Jeszcze sam nie wiem dokładnie co, szukam projektu który mnie oczaruje | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:09 | |
| Spojrzałem na to co pokazał i zmarszczyłem lekko brwi - no projekty dość... wyjątkowe - przyznałem bo mistrzowsko narysowane nie były. No ale tragedii też nie było. Na tatuaż wybrałbym jednak coś lepiej narysowanego od tego. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:12 | |
| -Ale nie to bede tatuować. - wzbronilem sie widząc jego minę - Ja mam zrobić tylko zarys, a moj tatuażysta wszystko poprawi zeby nie wyglądało jak upośledzone. Chyba jako nauczyciel nie powienies używać takich porównań - zastanowiłem sie głośno | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:15 | |
| Zaśmiałem się - no to ma sens. Może nie powinienem tak do nauczyciela, ale to jest trochę bardzo słabe... - przyznałem i westchnąłem - chociaż pomysł całkiem dobry - dodałem uśmiechając się do niego | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:20 | |
| Nie tylko moje porowanie było nieodpowiednie. Przy myśli która zrodziła sie w mojej głowie było ono niezwykle poprawne politycznie. Nie potrafiłem wyrzucić z głowy tego jak uroczy był uśmiech Michaela. Tak samo jak to, ze zza jego ucha wypadł luźny kosmyk włosów, który aż prosił sie o to aby go zagarnąć. Uniosłem odruchowo dłoń, jednak w porę sie opamiętałem, zatrzymując ja w powietrzu aby kilka razy zgiąć palce -Strasznie męczące to rysowanie, powiem ci - próbowałem wybronić moj gest, po czym przyznałem - A do rysowania nigdy spelcjanego skilla nie miałem. Moja mama jest architektem, nawet nie wiesz jak za dzieciaka próbowałem ją kopiować. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:25 | |
| -Stąd historia sztuki? Bo do tego nie jest potrzebny talent plastyczny? - spytałem nim gryzłem się w język. Od razu zrobiło mi się głupio - znaczy... to nie miało tak zabrzmieć, przepraszam - powiedziałem cicho i przygryzłem wargę. Jak zawsze gadasz głupoty i sam sobie kopiesz grób Michael... - architektem... domyślam się jak bardzo pan próbował... ja od początku byłem stracony bo zamiast uczyć się by iść na prawo wolałem szkołę artystyczną - przyznałem. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:30 | |
| Przez chwile wydawało mi sie ze chłopak robi to celowo. Wyglądał tak niewinnie kiedy przygyzal usta, a... A TY WEZ SIE OPANUJ NIKOŁAJ, TO TEOJ UCZEŃ -Troche tak - przyznałem - Chociaz sztukę bardzo lubię, najbardziej wlasnie architekturę. A z tym prawem, to troche słabo, każdy powinien robić to co na prawdę kocha. Ja niesety nie wiem co czujesz, bo mi rodzice zawsze dawało wolną rękę i bardzo wspierali. Nawet kiedy im powiedziałem, ze myśle nad wyjazdem na drugi koniec świata jakos nie protestowali. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:35 | |
| Westchnąłem - oj nie było źle... Skupili się na starszym bracie który grzecznie poszedł na prawo i chyba zadowoleni wysłali mnie tu - przyznałem wzruszając ramionami i poprawiając szkicownik który zsuwał się z krawędzi fontanny - w sumie cieszę się bo w tej szkole jest dobrze... Nawet mi się tu podoba... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:40 | |
| -No całkiem miłe miejsce - przyznałem - Znaczy wiesz, uczę tu dopiero od dwóch lat, niekorzy uczniowe maja większy staż niz ja, jednak nie jest źle. Pani dyrektor nawet nie krzyczy jak sie zapomni o rozliczeniu roku | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Mała fontanna Czw Wrz 22 2016, 18:44 | |
| -Dyrektorka faktycznie wydaje się miła, ale nie miałem z nią żadnego kontaktu. Tylko to co widziałem ja na scenie na rozpoczęciu - przyznałem spokojnie i pokiwałem głową - za to ta nauczycielka od języków jest straszna... Boję się następnych lekcji z nią - powiedziałem kręcąc głową - innych nauczycieli jeszcze nie znam - dodałem | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Mała fontanna | |
| |
|
| |
| Mała fontanna | |
|