| Mała fontanna | |
|
+16Takashi Rey Xavier Amédée Donnel Alessia McGarden Matthew Tuck Erica Blandelli Willow Harrison Charlotte Schrödinger Michael Woodland Nikołaj Iwanienko Katriina Sovallainen Ophelie Lacroix Shiriov Airay Kath Black Elizabeth Oxton Alexander Lebau Amber Moore 20 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:11 | |
| Spojrzałam na Erike.-Ładnie wyglądasz.-Powiedziałam z deliaktnym uśmeichem. Westchnęłam cicho myśląc gdzie ta Lottie.. | |
|
| |
Erica Blandelli
Posts : 448 Join date : 06/09/2016 Age : 28 Location : Florencja, Włochy
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:14 | |
| - Dziękuję. Ty też świetnie - odpowiedziałam z szerokim uśmiechem. | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:15 | |
| Przyszłam tutaj dość zmachana. Prawda taka, że w pewnym momencie szukania się zaniepokoilam, ale ulga ogromna przyszła, gdy ujrzalam koleżanki. - wybaczcie, że tak długo... zawsze mi tak długo to zajmuje. - uśmiechnęłam się niewinnie, co kontrastowalo z obecnym ubiorem. (Opis wyglądu: pokój Charlotte) - gdzie jest... Um, Matt? - zapytałam mając nadzieję, że nie pomyliłam. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:15 | |
| - Matt już przy samochodzie. Chodźmy - ruszyłam w stronę bramu z uśmiechem. NP: Zwykły klub. | |
|
| |
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:18 | |
| -Hejj.-Powiedziałam z uśmiechem i zlustrowałam jej ubiór..No.. Po chwili poszłam za Eriką do samochodu Matt'a. Jestem już ciekawa jak tam będzie.
NP: Zwykły klub. (Czm nie homo XD?) | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Mała fontanna Sob Paź 01 2016, 22:19 | |
| Zrobiłam to samo, co reszta. NP zwykły klub | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 20:11 | |
| Przyszłam na miejsce już w miarę normalna, wciąż czułam przerażające ilości alkoholu, jakie wypiłam, ale normalnie chociaż chodziłam i myślałam już logicznie. Usiadłam na schodach i oparłam czoło o dłonie załamana przypominając sobie co wyprawiałam. | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 20:22 | |
| Udało mi się wreszcie wyjść z mojego pokoju. Ostatnio czułam się jak wrak człowieka przez chorobę. Na szczęście udało mi się wreszcie wyzdrowieć i wypełznąć z łóżka na świeże powietrze. Zabrałam ze sobą szkicownik oraz mp3. Następnie udałam się na miejsce gdzie była fontanna i usiadłam na niej. Nie zauważyłam dziewczyny, która siedziała niedaleko. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 20:25 | |
| Podniosłam wzrok słysząc kroki, obawiałam się, że to Willow albo tamten nauczyciel z klubu, bądź też Charlotte. Odetchnęłam z ulgą i miałam nadzieję, że moje oczy już nie wyglądały na zapłakane. Zauważyłam szkicownik, zapewne chciała w spokoju rysować. Przygryzłam wargę. | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 20:33 | |
| Dopiero spostrzegłam dziewczynę. Było czuć od niej alkohol. I to dość mocno. Pewnie zabalowała z innymi, a teraz od nich uciekła. Nie wiedząc co zrobić, westchnęłam ciężko i zaczęłam szkicować lecz mów wzrok od czasu do czasu wędrował do niej. Powinnam się zapytać czy wszystko okej? Nie jestem dobra w pocieszaniu, a tym bardziej obcych osób... | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 20:35 | |
| Westchnęłam ciężko i spojrzałam do góry. Szukając odpowiedzi na to co zrobić? Tam tego nie znajdę... Najwyżej sama będę musiała coś wymyślić i sama się zmierzyć z tym wszystkim. Nie powinnam była tyle pić, kątem oka zauważyłam, że dziewczyna na mnie zerka. Może była w klubie i widziała, co się działo? Świetnie... Połowa akademii mnie uzna za powaloną... | |
|
| |
Xavier Amédée Donnel
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:08 | |
| Wysiadł z taksówki, z którą wcześniej zrobił jeszcze rundkę do pobliskiego monopolowego. I z tanim ale klepiącym winiaczem podszedł do fontanny przed budynkiem szkoły. Zaczepił ekspresowo dziewczynę z którą nie udało mu się nic wykombinować. - Gdzie on jest? Zapytał wprost z wymuszonym miłym uśmieszkiem. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:09 | |
| - Umm... O kim Pan mówi? - zapytałam nagle udając wciąż pijaną i uśmiechałam się mu w twarz jakby nie ogarniając o co chodzi. | |
|
| |
Xavier Amédée Donnel
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:16 | |
| Spojrzałem na dziewczynę ze śmiesznym zeszycikiem na kolanach kłaniając się w geście powitania, po czym niespodziewanie złapałem w żelazny uścisk dłoni szyję Eriki, przechylając automatycznie jej ciało ku wodzie. - Nie pogrywaj ze mną... Odparłem zlodowaciałym trzeźwym tonem. - Nie opłaca Ci się to... Sekundę później już się uśmiechałem, luzując przyduszający uścisk i poklepując ją po policzku. Odwrócił się na pięcie i zatoczył w kierunku filmówki. NP: Filmówka | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:18 | |
| Złapałam jego rękę i spróbowałam ją odciągnąć, wbiłam nawet paznokcie w jego skórę, ale z marnym efektem i patrzyłam na niego przerażona. Gdy puścił, odsunęłam się szybko, nawet nie zauważając, że usiadłam obok dziewczyny ze szkicownikiem. Przełknęłam ślinę i poczułam ulgę, widząc jak odchodzi. Matt. Ty. Impulsywny. Imbecylu.... | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:33 | |
| Nie chciałam mieszać się w ich kłótnie. Lecz gdy mężczyzna złapał ją za szyję to już miałam zam miar się poderwać żeby jej pomóc. - Wszystko okej?- odłożyłam zeszyt i spojrzałam na dziewczynę. Co za durne pytanie kobieto. Na pewno nie jest nic okej. -Dlaczego on cię zaatakował?- mój wzrok skierował się na szyję dziewczyny. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:36 | |
| - Cóż... - rozmasowałam szyję drżąc na całym ciele. - Przez mojego kuzyna... Dał mu w twarz i nawet nie wiedział, że to nauczyciel... - odpowiedziałam wbijając wzrok w ziemię. - W porządku, nic mi nie jest. | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:39 | |
| - Ale nie powinien cię tak.. Traktować! Tym bardziej, że to nauczyciel. Przecież to była przemoc wobec ucznia. Powinnaś to zgłosić.- pokręciłam głową. Wstałam z ziemi i spojrzałam na dziewczynę. - Albo chociaż żądać od niego przeprosin. To nie twoja wina, że twój kuzyn dał mu w twarz. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Nie Paź 02 2016, 21:46 | |
| - No tak... Ale chciał wiedzieć gdzie jest. Nie mogę go przecież wkopać! - schowałam twarz w dłoniach i zaczęłam szybko myśleć co mam robić. | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Pon Paź 03 2016, 18:11 | |
| - Możesz. W tej sytuacji możesz. Jeśli chcesz możemy go poszukać.- mruknęłam. Czemu ja się zawsze muszę wpakować jakieś głupie sytuacje? Jeżu... - Masz pomysł co chcesz z tym fantem zrobić? | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Pon Paź 03 2016, 18:14 | |
| - Może... Po prostu będę unikać go - odparłam mając na myśli nauczyciela. - Dowiem się czego on uczy i nie będę przychodziła na te lekcje po prostu - westchnęłam. Zmarszczyłam brwi gdy przyszło mi coś na myśl. - Nie widziałam Cię wcześniej na zajęciach... Jak Ci na imię? - zapytałam i zerknęłam na nią, nie czułam już nic w kwestii alkoholu. Byłam już trzeźwa. | |
|
| |
Alessia McGarden
| Temat: Re: Mała fontanna Pon Paź 03 2016, 19:11 | |
| - Nie możesz unikać lekcji tylko dlatego, że masz zatargi z jakimś nauczycielem. Powinnaś to zgłosić dyrekcji, bo takie zachowanie nauczyciela jest niedopuszczalne.- powiedziałam spokojnie. -Od początku roku byłam chora dlatego mnie nie widziałaś gdyż siedziałam ciągle w pokoju. Jestem Alessia... Aty?- uśmiechnęłam się do dziewczyny. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Pon Paź 03 2016, 19:16 | |
| Zatkało mnie widząc jej uśmiech, był piękny, ale pokiwałam głową i odwzajemniłam uśmiech. - Jestem Erica. Cóż... W sumie przyjdę chyba na jego lekcję. Miałam być i aktorką i modelką, więc... Poza tym, co może mi zrobić przy innych uczniach? | |
|
| |
Takashi Rey
| Temat: Re: Mała fontanna Wto Paź 04 2016, 15:07 | |
| Podeszlem do niewielkich rozmiarów fontanny . Oparłem się o skraj i zaczełem podziwiać wspaniałe zdobienia znajdujące się na niej. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Mała fontanna Wto Paź 04 2016, 19:00 | |
| - Ja... Już zmykam na lekcję, miło Cię poznać - powiedziałam gdy się najwyraźniej zamyśliła. - Do zobaczenia później - weszłam do budynku szkolnego. NP: Sala do ćwiczenia aktorstwa. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Mała fontanna | |
| |
|
| |
| Mała fontanna | |
|