| Sala historii sztuki | |
|
+6Willow Harrison Nikołaj Iwanienko Erica Blandelli Aiden Chase Wenka Lanter Michael Woodland 10 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:29 | |
| Powinienem mymyslic im jakieś zabójcze zadanie, jednak nie miałem serca. -a wlasnie, spóźnialscy zostaną chwile po lekcji - ogłosiłem głaszcząc te pierdole po czym powiedziałem ciszej do kota - zgub sie jeszcze raz a bedziesz kebabem, skarbie | |
|
| |
Hiro Nakate
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:30 | |
| Usiadłem na swoje miejsce i popatrzyłem na przyjaciela(Michaela) siedzacego niedaleko. Rzuciłem mu kulke. "Co mamy robic? :3" | |
|
| |
Melanie Hatter
Posts : 60 Join date : 12/09/2016 Location : London, England
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:31 | |
| Usiadłam w pierwszej lepszej ławce, patrząc tępo w drzwi i szkicując róże
| |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:32 | |
| Uniosłam wzrok znad notatnika, sfrustrowana swoją nieumiejętnością odwzorowywania rzeczywistości. podstawy rysunku miałam, jasne, w końcu jestem w szkole artystycznej, ale to zdecydowanie nie była moja dziedzina. -Dowolny rysunek. Nieduży - odpowiedziałam lakonicznie chłopakowi. W zasadzie to wszystko co usłyszeliśmy od nauczyciela. Uspokajałam się powoli, z każdą stawianą linią, choć daleko mi było do zupełnej harmonii. | |
|
| |
Michael Woodland
Posts : 152 Join date : 12/09/2016 Age : 26 Location : Great Britain, London
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:34 | |
| Dostałem kartką i spojrzałem na Hiro. Rozumiem tylko, że rysunek. Chciałem mu odpowiedzieć ale zrobiła to Aiden. No więc wróciłem do rysowania w zeszycie. Może tym razem dla odmiany inny owad. Mrówek nauczyciel ma pełno już na biurku. Zacząłem rysować mysz. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:36 | |
| Kot mi zeskoczył z biurka. Głupi siersciuch nie chciał słuchać i szedł przed siebie. Przynajmniej nie ucieknie z klasy | |
|
| |
Melanie Hatter
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:36 | |
| Usiadłam w pierwszej lepszej ławce, patrząc tępo w drzwi i szkicując róże | |
|
| |
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:37 | |
| Gdy usłyszałam z tyłu że mamy rysować od razu rozpoczęłam szkicowanie. Chciałam narysowac dużego czarnego pająka. Nienawidze ich, ale lubię je rysować. Spojrzałam na kota. Boję się kotów..Wole psy. | |
|
| |
Marcus Queen
Posts : 7 Join date : 25/09/2016 Location : Żołędziowe wybrzerze pakistanu
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:40 | |
| -Och, Dzięki- Odpowiedziałem dziewczynie i się lekko uśmiechnąłem w podzięce. Z głębi plecaka wydobyłem zeszyt oraz piórnik, z którego wziąłem ołówek. Przez chwilę zastanawiałem się, co narysować. Po namyśleniu się, postanowiłem narysować skrzypce, z których kwitła ołowiana róża. | |
|
| |
Hiro Nakate
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:41 | |
| -Dzięki -mruknałem troche do siebie. Zacząłem rysować skorpiona. Może nie wyjdzie tak zle? Usmiechnalem sie lekko do siebie. Lubie rysowac. Zaraz wstałem podchodząc do nauczyciela i dając mu rysunek. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:43 | |
| Spojrzałem na chodzącego po klasie kota. Gdy prawie walnął głową w nogę mojej ławki złapałem go kładąc na krześle obok. Sierściuch wpakował się na ławkę i położył tam. Zawsze myślałem, że koty lubią jak mają miękko, ale jak widać są wyjątki... Wróciłem do rysunku zerkając na zwierze co chwilę. Chyba jednak nie chciał spadać z blatu ławki | |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:47 | |
| Wyszła z tego całkiem abstrakcyjna praca, ale wynikało to raczej z tego, że nie potrafiłam odwzorować rzeczywistości w sposób, jakiego oczekiwałam. Wyrwałam bazgroł z notatnika i odłożyłam na biurko nauczyciela. Jeśli dostaniemy za to oceny... Źle zaczęłam rok. Nie rozglądałam się po sali, skupiłam się na notatniku, w którym zaczęłam bazgrać, tym razem zupełnie losowe kształty, dla odstresowania się. Losowe słowa, które przychodziły mi do głowy, notowałam obok wspomnianych bazgrołów: "szmaciane rekiny", "seks w piaskownicy", "fałdowanie". | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:48 | |
| -Halo, moi artyści. - zwróciłem sie do klasy - Z racji tego, ze lekcja kończy sie za jakieś 5 minut jesteście wolni, a wsze prace poproszę na moja ławkę. Poza spoznionymi, tych zapraszam do mnie. A pana Woolanda poprosiłbym o zwrot kota | |
|
| |
Hiro Nakate
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:50 | |
| -Może Pan wziącć tą pracę?- spytałem trochę z obrazą, że mnie zignorował... | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:50 | |
| Skończoną pracę odlozylam na biurko nauczyciela. Uważałam, że aksolotl wyszedł dość uroczo. Nie potrzebowałam nawet wzoru. Systematycznie obserwuję zdjęcia tych maleństw, są super. Wróciłam do swojej ławki i zerknęłam na to, co rysuje Willow. Zachwyciłam się lekko faktem, że jest to pająk. Generalnie nie było raczej zwierząt, do których nie zywilam sympatii. | |
|
| |
Melanie Hatter
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:51 | |
| Za mną siedziała białowłosa dziewczyna -Hej | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:51 | |
| -A co z twoim zadaniem domowym? - zagadnąłem Hiro - Chociaz, jeżeli masz dzisiaj czas, poprosiłbym żebyś został jako ostatni | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:52 | |
| Słysząc o zwrocie kota zerknąłem na czarnego któremu chyba się spodobało - chcesz ty w ogóle wracać? - spytałem głaszcząc futrzaka za uchem. Wstałem dając mu rysunek który zrobiłem. Był naprawdę na szybko, ale niech będzie. potem wróciłem biorąc kota i stawiając go na biurko. Nie odszedłem jednak drapiąc go jeszcze za uszami bo był chyba zadowolony - też mam zostać po karną pracę czy kot mnie ratuje? -spytałem nauczyciela. | |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:53 | |
| Chwyciłam moje rzeczy i wstałam. Podeszłam powoli do drzwi i odczekałam jeszcze moment, na wszelki wypadek, gdyby nauczyciel miał coś jeszcze do powiedzenia. Kilka sekund, wyszłam. Czas na powrót do swojego zacisznego, przyjemnego pokoju. NP: pokój Aiden Chase | |
|
| |
Marcus Queen
Posts : 7 Join date : 25/09/2016 Location : Żołędziowe wybrzerze pakistanu
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:54 | |
| Zerknąłem na nauczyciela. Mimo, że jeszcze nie skończyłem cieniowania postanowiłem oddać pracę. Wstałem, podszedłem do biurka nauczyciela i zostawiłem na nim swoją pracę po czym wróciłem na to samo miejsce i zacząłem bazgrolić nuty z nóżkami w zeszycie. | |
|
| |
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
| Już? Zdziwiłam się lekko, pająk był dopiero w fazie kresek i kółka. Gdy usłyszałam o zostaniu na lekcji westchnęłam cicho. Muszę? Może ucieknę? Nie chce mi się zostawać po lekcjach. Nagle po chwili usłyszałam ''hej'' podniosłam głowę znad rysunku. Jak zwykle, gdy z kimś nie rozmawiam wyglądam dość poważnie. Myśląc że to do mnie, chyba. Usmeichnęłam się dleiaktnie.-Cześć.-Mruknęłam | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| -W nagrodę możesz napisać prace o kotach w sztuce - odpowiedziałam, kiedy futrzak znalazł sie na moim biurku, a Michael lustrował mnie z niedowierzaniem - Nie no, żartuje. Dzisiaj wyjątkowo możesz zmykać | |
|
| |
Hiro Nakate
| -Nie mam jej... nie umiałem zrobić...- Westchnąłem wracając do ławki. Usiadłem na krześle patrząc na nauczyciela. Ta... zostać... Brzmi to dwuznacznie... Ale co nie brzmi dwuznacznie dla takiego geja jak ja... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:59 | |
| -Generalnie, robie tak ze za spóźnienie uczeń pisze dla mnie prace. Przeważnie rzucam jakieś tematy, jednak dzisiaj mam dobry dzień, wiec sami możecie go wybrać i donieść mi trzy strony na nasepna lekcje. - oświadczyłem szybko i konkretnie - To wszystko w sumie, miłego dnia. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 19:01 | |
| No nie wierzę. Już miałem marudzić, ale usłyszałem końcówkę. Uśmiechnąłem się żegnając z kotem. Zaraz jednak wziąłem go na ręce bo sam się pchał - chyba się nudzi... zabiorę go może ze sobą. Stwierdziłem ze śmiechem - mogę go wziąć na stołówkę. Nie zgubię - zapewniłem drapiąc kota. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Sala historii sztuki | |
| |
|
| |
| Sala historii sztuki | |
|