Artystycznie
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Sala historii sztuki

Go down 
+6
Willow Harrison
Nikołaj Iwanienko
Erica Blandelli
Aiden Chase
Wenka Lanter
Michael Woodland
10 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
Wenka Lanter

Wenka Lanter

Sala historii sztuki  - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPią Wrz 23 2016, 19:18

- Nie. - odarłem po czym wstałem z ławki. - Nie mam zamiaru niczego panu pisać. - odparłem nadzwyczaj spokojnie. - Posiedzieć mogę, proszę bardzo, ale niech pan nie liczy że wykonam owe polecenie. - odparłem wbijając niewzruszony wzrok w nauczyciela.
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPią Wrz 23 2016, 19:20

-To zapraszam do pani dyrektor - oświadczyłem krótko, zabierając swoje zeszyty i ajfona z biurka - Widzę to na poniedziałek a ten który nie przyniesie bedzie pisał książkę o baroku. Możecie juz isc. - westchnalem, szukając kluczy od sali

Ostatnio zmieniony przez Nikołaj Iwanienko dnia Pią Wrz 23 2016, 19:27, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry Go down
Hiro Nakate

Hiro Nakate

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPią Wrz 23 2016, 19:22

-Serio?:! Proszę pana no! - krzyknbąłem. - Nie dam rady tego zrobić... to jest nie sprawiedliwe...- burknale siadajac obrazony
Powrót do góry Go down
Wenka Lanter

Wenka Lanter

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPią Wrz 23 2016, 19:23

- Wypchaj się. - odparłem na pożegnanie nauczycielowi zagryzając przy tym mocno zęby. Ostatecznie szybkim krokiem opuściłem owe pomieszczenie.

Next: Pokój Wenki.
Powrót do góry Go down
Michael Woodland

Michael Woodland

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPią Wrz 23 2016, 19:27

Nie miałem już ochoty na rozmowy z nim. Napisze mu to i najwyżej następne tez jak się spóźnię, a specjalnie będę to robił by miał tych prac od zajebania! Wstałem idąc prosto do biblioteki. Lepiej mieć już to z głowy... Jednak historia nie jest tak fajna jak miała być. Szkoda. Miała potencjał...
NP: biblioteka
Powrót do góry Go down
Aiden Chase

Aiden Chase

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 17:44

Weszłam przed czasem, na wszelki wypadek, żeby się nie spóźnić. Nie lubię się spóźniać. Ojciec miał zawsze tendencję do przychodzenia po czasie albo nie zjawiania się gdzieś w ogóle. Nawet na moje dziewiąte urodziny, równo sto siedem minut. Ja jego błędów nie popełniam, a na pewno nie na historii sztuki, na którą ostatnim razem nie przyszłam, bo zatrułam się starym żarciem i wymiotowałam cały dzień. Chciałam nadrobić notatki, ale, o dziwo, żadnych nie było. Chętnie nadrobiłabym jakieś notatki, podręcznik powoli stawał się nudny.
Siadłam w jednym z środkowych rzędów po turecku, najwygodniej. Wyciągnęłam na ławkę notatnik, pogryziony z jednej strony długopis i przytuliłam się do granatowego, grubego, wełnianego swetra, który leżał akurat na wierzchu, gdy wychodziłam z pokoju. Bezpieczna pozycja, jestem gotowa na lekcję.
Powrót do góry Go down
Charlotte Schrödinger

Charlotte Schrödinger

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 17:56

Weszłam wcześniej. Spodziewałam się, że nie będzie nikogo, ewentualnie nauczyciel, jednak jednej z uczennic się nie spodziewałam. Nie czułam jednak potrzeby się witać, czy coś w ten deseń. Nie przez aspołeczność, raczej... Ah, te dziwne nawyki. Skierowałam się do ławki przed tą właśnie uczennicą. Z nadgarstka, na którym wisiało pełno, bardzo pełno rzeczy, zdjęłam gumkę do włosów po czym uplotłam swoje niesforne, faliste włosy w niedbały kuc, oby tylko nie przeszkadzały w ewentualnych notatkach. Oparłam się o brodę i zaczęłam czekać.
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 17:58

Przez cała drogę naiwnie rozglądałem sie za moja zguba. Jednak nic z tego, w sumie to duża szkoła.
Tylko poprawiłem jeansowa kurtkę, wchodząc do sali. Odłożyłem wszystko na biurku, witając sie z obecnymi w sali. Przynajmniej tym raz przyszli
Powrót do góry Go down
Charlotte Schrödinger

Charlotte Schrödinger

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:03

Przywitałam się cichutko z nauczycielem. Zaraz potem wyjęłam z torby notatnik, a bardziej szkicownik; więcej tam było bazgrołów, niż zapisów. A więc oczywiste było, że i po wyjęciu długopisu zaczęłam przelewać na kratkowany papier to, co tylko mi przyszło do głowy.
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:04

-Witam, z tego ci widzę ze nie było was na ostatniej lekcji - zacząłem słabym głosem - Gdybysmie mogły powiedzieć mi o soboe kilka słów? - poprosiłem. Mimo wszystko lubię wiedzieć kogo uczę
Powrót do góry Go down
Aiden Chase

Aiden Chase

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:07

-Dzień dobry - odpowiedziałam cicho, ale wyraźnie, gdy wszedł nauczyciel. Podkuliłam jedno z kolan pod brodę, zerknęłam na dziewczynę przede mną, ale nie skupiłam się na niej specjalnie. Wtedy nauczyciel poprosił nas o przedstawienie się, nie byłam na to gotowa. Spodziewałam się bardziej odpytywania z historii niż personalnych pytań. Po chwili milczenia odezwałam się w końcu:
-Aiden Chase - nazwisko wypowiedziałam trochę ciszej niż imię - Rzeźbię, szczególnie lubię... dadaizm.
Powrót do góry Go down
Charlotte Schrödinger

Charlotte Schrödinger

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:09

- Charlotte Mary Schrödinger. - powiedziałam jedynie to, dalej tworząc nieokreślone rzeczy na papierze.

Ostatnio zmieniony przez Charlotte Schrödinger dnia Pon Wrz 26 2016, 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:14

-Dzięki dziewczyny - wyśmiewaniem sie blado. Dwie osoby na lekcji i zgubiony kot. Moge wyjsc na chwile? - Proposil bym was o rysunek. Tego co macie w głowie. Nie duży, za zacznijcie
Powrót do góry Go down
Michael Woodland

Michael Woodland

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:16

Wszedłem do sali gdzie lekcja już się zaczęła. Spojrzałem na siedzącego za biurkiem nauczyciela i podszedłem kładąc pracę z mrówkami na biurku - przepraszam za spóźnienie, ale znalazłem go jak pałętał się po korytarzach koło pokoi chłopców… No raczej obijał się o ściany. Jest ślepy. Spóźniłem się bo szukałem jego właściciela - przyznałem pokazując czarnego kota którego miałem na rękach. Nie zostawiłbym go przecież by dalej błądził nie wiadomo gdzie… Mimo, że miałem na początku problem z tym, że jest dość nieufny teraz był w miarę spokojny i nie powinien przeszkadzać mężczyźnie… Zresztą uczył tu już trochę więc może wiedział do kogo kot należy.
Powrót do góry Go down
Melanie Hatter

Melanie Hatter

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:16

Weszłam do sali
-Em... Przepraszam?
Powrót do góry Go down
Marcus Queen

Marcus Queen

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:17

Szybkim krokiem podszedłem pod drzwi sali. Pierwszy dzień, a ja już spóźniony, pomyślałem po czym ciężko westchnąłem. Złapałem za klamkę i ostrożnie otworzyłem drzwi by nie zakłócić przebiegającej od paru minut lekcji. Podszedłem do jednego z wolnych miejsc przy końcu po czym usiadłem kładąc moją torbę przy nodze.
Powrót do góry Go down
Hiro Nakate

Hiro Nakate

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:19

Wszedłem do klasy oczywiście spóźniony. Podszedłem do biurka nauczyciela dając mu kartkę od pielęgniarki i czekając na jego reakcję. Przy okazji rozejrzałem sie po sali jakby obojętnie. Nie miałem dzis zbyt dobrego humoru....
Powrót do góry Go down
Willow Harrison

Willow Harrison

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:19

-Dzień dobry!-Weszłam do sali prawie z drzwiami.-Przepraszam ledwo zdążyłam się ubrać.-Powiedziałam zamykając cicho drzwi. Tylko oby ziomek mi nie zrobił dodatkowej pracy domowej. Usiadłam do znanej mi osoby inaczej - do Charlotte. Uśmiechnęłam się jednak do dziewczyny, która siedziała za zielonowłosą. Wyjęłam z torby potrzebne rzeczy do lekcji i otworzyłam zeszyt..
Powrót do góry Go down
Charlotte Schrödinger

Charlotte Schrödinger

Przytaknęłam dając znać, że to zrobię. Akurat miałam przed sobą szkicownik. A więc przewróciłam na następną stronę, wyrwalam kartkę i zaczęłam coś robić. Niezbyt się starałam, aczkolwiek zachowywałam podstawy proporcji czy chociażby estetyki. Rysunek przedstawiał plastikowe (A przynajmniej takie miało być) krzesło, na którym spoczywał aksolotl.
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:21

-MATKO BOSKA MICHEEEEEL - wykrzyknąlem. Chłopak chyba nie wiedział co go uderzyło kiedy ściskałem jego ramiona a chwile pózniej wyrwałem z rąk czarną kulkę - PTYSIU MYSLLEM ZE NIGDY CIE NIEBZIBACZE. Dziękuje Ci - spojrzałem na chłopka - Micheel na prawdę dziękuje, on czasami gdzie wyjdzie i nie umie wrócić. To w końcu nie jego dom
Powrót do góry Go down
Nikołaj Iwanienko

Nikołaj Iwanienko

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:22

-A moi drodzy spóźnieni - zwróciłem sie do reszty - Usiadzcie i zacznijcie rysować na razie. Koledzy wam wyjaśnia
Powrót do góry Go down
Aiden Chase

Aiden Chase

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:23

Och, to nie jest proste zadanie. Ja nie rysuję, nie zajmuję się tym. Pracuję w przestrzeni, nie na papierze. Kiwnęłam niepewnie głową i przełknęłam ślinę. Co mam w głowie, co mam w głowie... Nic, pustka, jak za każdym razem, gdy powinnam zacząć robić coś tego typu.
Uniosłam długopis, dłoń zaczęła mi się trząść nerwowo, nienawidziłam niewiedzy. Nieumiejętności. Wtedy zaczęły schodzić się jakieś nowe osoby, jedna z nich nawet się do mnie uśmiechnęła. Skinęłam jej na przywitanie, choć nie miałam zielonego pojęcia, kim jest. Pokracznie zaczęłam rysować jedyną rzecz, jaką miałam w głowie, a właściwie przed oczami - wychudłą dłoń, jakby sięgającą po coś, w mocno abstrakcyjnej formie.
Powrót do góry Go down
Charlotte Schrödinger

Charlotte Schrödinger

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:24

Na widok czarnej kici uśmiechnęłam się szeroko. Kocham koty. Kątem oka zerknęłam na Willow, która właśnie przybyła, a następnie na osoby, które się spóźniły, jednak dalej pracowałam. Wszyscy wydawali się być interesujący.
Powrót do góry Go down
Michael Woodland

Michael Woodland

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:24

Byłem ostro zdziwiony tak żywą reakcją z jego strony. Zamrugałem kilka razy łącząc wątki - on jest pana? Zapamiętam na przyszłość jakbym znowu trafił na niego gdy się zgubi - przyznałem. Miałem nadzieję, że kot załatwił mi usprawiedliwienie spóźnienia i brak karnej pracy domowej dziś...
Usiadłem w pierwszej ławce spokojnie patrząc co robią inni. Rysunek? Podoba mi się
Powrót do góry Go down
Marcus Queen

Marcus Queen

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 EmptyPon Wrz 26 2016, 18:27

Westchnąłem, wolałem wiedzieć co mam robić od nauczyciela niż od nieznajomej mi osoby (co z tego że nauczyciela też nie znam) No, ale trzeba. Postukałem jak zawsze zimnym niczym lód palcem w ramię dziewczyny (Aiden)
-Hej.. Co mamy robić?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Sala historii sztuki    Sala historii sztuki  - Page 3 Empty

Powrót do góry Go down

Sala historii sztuki
Powrót do góry 
Strona 3 z 5Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Sala historii sztuki