| Sala historii sztuki | |
|
+6Willow Harrison Nikołaj Iwanienko Erica Blandelli Aiden Chase Wenka Lanter Michael Woodland 10 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Wenka Lanter
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pią Wrz 23 2016, 19:18 | |
| - Nie. - odarłem po czym wstałem z ławki. - Nie mam zamiaru niczego panu pisać. - odparłem nadzwyczaj spokojnie. - Posiedzieć mogę, proszę bardzo, ale niech pan nie liczy że wykonam owe polecenie. - odparłem wbijając niewzruszony wzrok w nauczyciela. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pią Wrz 23 2016, 19:20 | |
| -To zapraszam do pani dyrektor - oświadczyłem krótko, zabierając swoje zeszyty i ajfona z biurka - Widzę to na poniedziałek a ten który nie przyniesie bedzie pisał książkę o baroku. Możecie juz isc. - westchnalem, szukając kluczy od sali
Ostatnio zmieniony przez Nikołaj Iwanienko dnia Pią Wrz 23 2016, 19:27, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
Hiro Nakate
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pią Wrz 23 2016, 19:22 | |
| -Serio?:! Proszę pana no! - krzyknbąłem. - Nie dam rady tego zrobić... to jest nie sprawiedliwe...- burknale siadajac obrazony | |
|
| |
Wenka Lanter
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pią Wrz 23 2016, 19:23 | |
| - Wypchaj się. - odparłem na pożegnanie nauczycielowi zagryzając przy tym mocno zęby. Ostatecznie szybkim krokiem opuściłem owe pomieszczenie.
Next: Pokój Wenki. | |
|
| |
Michael Woodland
Posts : 152 Join date : 12/09/2016 Age : 26 Location : Great Britain, London
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pią Wrz 23 2016, 19:27 | |
| Nie miałem już ochoty na rozmowy z nim. Napisze mu to i najwyżej następne tez jak się spóźnię, a specjalnie będę to robił by miał tych prac od zajebania! Wstałem idąc prosto do biblioteki. Lepiej mieć już to z głowy... Jednak historia nie jest tak fajna jak miała być. Szkoda. Miała potencjał... NP: biblioteka | |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 17:44 | |
| Weszłam przed czasem, na wszelki wypadek, żeby się nie spóźnić. Nie lubię się spóźniać. Ojciec miał zawsze tendencję do przychodzenia po czasie albo nie zjawiania się gdzieś w ogóle. Nawet na moje dziewiąte urodziny, równo sto siedem minut. Ja jego błędów nie popełniam, a na pewno nie na historii sztuki, na którą ostatnim razem nie przyszłam, bo zatrułam się starym żarciem i wymiotowałam cały dzień. Chciałam nadrobić notatki, ale, o dziwo, żadnych nie było. Chętnie nadrobiłabym jakieś notatki, podręcznik powoli stawał się nudny. Siadłam w jednym z środkowych rzędów po turecku, najwygodniej. Wyciągnęłam na ławkę notatnik, pogryziony z jednej strony długopis i przytuliłam się do granatowego, grubego, wełnianego swetra, który leżał akurat na wierzchu, gdy wychodziłam z pokoju. Bezpieczna pozycja, jestem gotowa na lekcję. | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 17:56 | |
| Weszłam wcześniej. Spodziewałam się, że nie będzie nikogo, ewentualnie nauczyciel, jednak jednej z uczennic się nie spodziewałam. Nie czułam jednak potrzeby się witać, czy coś w ten deseń. Nie przez aspołeczność, raczej... Ah, te dziwne nawyki. Skierowałam się do ławki przed tą właśnie uczennicą. Z nadgarstka, na którym wisiało pełno, bardzo pełno rzeczy, zdjęłam gumkę do włosów po czym uplotłam swoje niesforne, faliste włosy w niedbały kuc, oby tylko nie przeszkadzały w ewentualnych notatkach. Oparłam się o brodę i zaczęłam czekać. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 17:58 | |
| Przez cała drogę naiwnie rozglądałem sie za moja zguba. Jednak nic z tego, w sumie to duża szkoła. Tylko poprawiłem jeansowa kurtkę, wchodząc do sali. Odłożyłem wszystko na biurku, witając sie z obecnymi w sali. Przynajmniej tym raz przyszli | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:03 | |
| Przywitałam się cichutko z nauczycielem. Zaraz potem wyjęłam z torby notatnik, a bardziej szkicownik; więcej tam było bazgrołów, niż zapisów. A więc oczywiste było, że i po wyjęciu długopisu zaczęłam przelewać na kratkowany papier to, co tylko mi przyszło do głowy. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:04 | |
| -Witam, z tego ci widzę ze nie było was na ostatniej lekcji - zacząłem słabym głosem - Gdybysmie mogły powiedzieć mi o soboe kilka słów? - poprosiłem. Mimo wszystko lubię wiedzieć kogo uczę | |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:07 | |
| -Dzień dobry - odpowiedziałam cicho, ale wyraźnie, gdy wszedł nauczyciel. Podkuliłam jedno z kolan pod brodę, zerknęłam na dziewczynę przede mną, ale nie skupiłam się na niej specjalnie. Wtedy nauczyciel poprosił nas o przedstawienie się, nie byłam na to gotowa. Spodziewałam się bardziej odpytywania z historii niż personalnych pytań. Po chwili milczenia odezwałam się w końcu: -Aiden Chase - nazwisko wypowiedziałam trochę ciszej niż imię - Rzeźbię, szczególnie lubię... dadaizm. | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:09 | |
| - Charlotte Mary Schrödinger. - powiedziałam jedynie to, dalej tworząc nieokreślone rzeczy na papierze.
Ostatnio zmieniony przez Charlotte Schrödinger dnia Pon Wrz 26 2016, 18:15, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:14 | |
| -Dzięki dziewczyny - wyśmiewaniem sie blado. Dwie osoby na lekcji i zgubiony kot. Moge wyjsc na chwile? - Proposil bym was o rysunek. Tego co macie w głowie. Nie duży, za zacznijcie | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:16 | |
| Wszedłem do sali gdzie lekcja już się zaczęła. Spojrzałem na siedzącego za biurkiem nauczyciela i podszedłem kładąc pracę z mrówkami na biurku - przepraszam za spóźnienie, ale znalazłem go jak pałętał się po korytarzach koło pokoi chłopców… No raczej obijał się o ściany. Jest ślepy. Spóźniłem się bo szukałem jego właściciela - przyznałem pokazując czarnego kota którego miałem na rękach. Nie zostawiłbym go przecież by dalej błądził nie wiadomo gdzie… Mimo, że miałem na początku problem z tym, że jest dość nieufny teraz był w miarę spokojny i nie powinien przeszkadzać mężczyźnie… Zresztą uczył tu już trochę więc może wiedział do kogo kot należy. | |
|
| |
Melanie Hatter
Posts : 60 Join date : 12/09/2016 Location : London, England
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:16 | |
| Weszłam do sali -Em... Przepraszam? | |
|
| |
Marcus Queen
Posts : 7 Join date : 25/09/2016 Location : Żołędziowe wybrzerze pakistanu
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:17 | |
| Szybkim krokiem podszedłem pod drzwi sali. Pierwszy dzień, a ja już spóźniony, pomyślałem po czym ciężko westchnąłem. Złapałem za klamkę i ostrożnie otworzyłem drzwi by nie zakłócić przebiegającej od paru minut lekcji. Podszedłem do jednego z wolnych miejsc przy końcu po czym usiadłem kładąc moją torbę przy nodze. | |
|
| |
Hiro Nakate
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:19 | |
| Wszedłem do klasy oczywiście spóźniony. Podszedłem do biurka nauczyciela dając mu kartkę od pielęgniarki i czekając na jego reakcję. Przy okazji rozejrzałem sie po sali jakby obojętnie. Nie miałem dzis zbyt dobrego humoru.... | |
|
| |
Willow Harrison
Posts : 315 Join date : 20/09/2016 Age : 25 Location : United Kingdom
| -Dzień dobry!-Weszłam do sali prawie z drzwiami.-Przepraszam ledwo zdążyłam się ubrać.-Powiedziałam zamykając cicho drzwi. Tylko oby ziomek mi nie zrobił dodatkowej pracy domowej. Usiadłam do znanej mi osoby inaczej - do Charlotte. Uśmiechnęłam się jednak do dziewczyny, która siedziała za zielonowłosą. Wyjęłam z torby potrzebne rzeczy do lekcji i otworzyłam zeszyt.. | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Przytaknęłam dając znać, że to zrobię. Akurat miałam przed sobą szkicownik. A więc przewróciłam na następną stronę, wyrwalam kartkę i zaczęłam coś robić. Niezbyt się starałam, aczkolwiek zachowywałam podstawy proporcji czy chociażby estetyki. Rysunek przedstawiał plastikowe (A przynajmniej takie miało być) krzesło, na którym spoczywał aksolotl. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:21 | |
| -MATKO BOSKA MICHEEEEEL - wykrzyknąlem. Chłopak chyba nie wiedział co go uderzyło kiedy ściskałem jego ramiona a chwile pózniej wyrwałem z rąk czarną kulkę - PTYSIU MYSLLEM ZE NIGDY CIE NIEBZIBACZE. Dziękuje Ci - spojrzałem na chłopka - Micheel na prawdę dziękuje, on czasami gdzie wyjdzie i nie umie wrócić. To w końcu nie jego dom | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:22 | |
| -A moi drodzy spóźnieni - zwróciłem sie do reszty - Usiadzcie i zacznijcie rysować na razie. Koledzy wam wyjaśnia | |
|
| |
Aiden Chase
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:23 | |
| Och, to nie jest proste zadanie. Ja nie rysuję, nie zajmuję się tym. Pracuję w przestrzeni, nie na papierze. Kiwnęłam niepewnie głową i przełknęłam ślinę. Co mam w głowie, co mam w głowie... Nic, pustka, jak za każdym razem, gdy powinnam zacząć robić coś tego typu. Uniosłam długopis, dłoń zaczęła mi się trząść nerwowo, nienawidziłam niewiedzy. Nieumiejętności. Wtedy zaczęły schodzić się jakieś nowe osoby, jedna z nich nawet się do mnie uśmiechnęła. Skinęłam jej na przywitanie, choć nie miałam zielonego pojęcia, kim jest. Pokracznie zaczęłam rysować jedyną rzecz, jaką miałam w głowie, a właściwie przed oczami - wychudłą dłoń, jakby sięgającą po coś, w mocno abstrakcyjnej formie. | |
|
| |
Charlotte Schrödinger
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:24 | |
| Na widok czarnej kici uśmiechnęłam się szeroko. Kocham koty. Kątem oka zerknęłam na Willow, która właśnie przybyła, a następnie na osoby, które się spóźniły, jednak dalej pracowałam. Wszyscy wydawali się być interesujący. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:24 | |
| Byłem ostro zdziwiony tak żywą reakcją z jego strony. Zamrugałem kilka razy łącząc wątki - on jest pana? Zapamiętam na przyszłość jakbym znowu trafił na niego gdy się zgubi - przyznałem. Miałem nadzieję, że kot załatwił mi usprawiedliwienie spóźnienia i brak karnej pracy domowej dziś... Usiadłem w pierwszej ławce spokojnie patrząc co robią inni. Rysunek? Podoba mi się | |
|
| |
Marcus Queen
Posts : 7 Join date : 25/09/2016 Location : Żołędziowe wybrzerze pakistanu
| Temat: Re: Sala historii sztuki Pon Wrz 26 2016, 18:27 | |
| Westchnąłem, wolałem wiedzieć co mam robić od nauczyciela niż od nieznajomej mi osoby (co z tego że nauczyciela też nie znam) No, ale trzeba. Postukałem jak zawsze zimnym niczym lód palcem w ramię dziewczyny (Aiden) -Hej.. Co mamy robić? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Sala historii sztuki | |
| |
|
| |
| Sala historii sztuki | |
|