| Sala do języka włoskiego | |
|
+3Nathyenne Reed Benita von Henning Amber Moore 7 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Amber Moore Admin
| Temat: Sala do języka włoskiego Sob Wrz 17 2016, 17:27 | |
| | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Pirsza lekcja Pon Wrz 19 2016, 19:39 | |
| Fuccan... jakby nie patrzeć, trzeba się zbierać. Zaopatrzyłam się w szósty kubek czekolady, zeszyty, dziennik i tak zaopatrzona powlokłam się do sali do Italieńskiego. Weszłam, mrużąc oczy od tego cholernego światła. Żółte ściany, kto wpadł na tak durny pomysł... na parapecie stało radio. Wrzuciłam w odtwarzacz płytę z włoskimi piosenkami i postawiłam sobie na biurku. "La brigata Garibaldi" trochę mnie uspokoiła i świetnie współgrała ze smakiem czekolady.
| |
|
| |
Erica Blandelli
Posts : 448 Join date : 06/09/2016 Age : 28 Location : Florencja, Włochy
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:42 | |
| Weszłam z gracją do sali i lekko mnie zaskoczył widok nauczycielki. Ah... To ta "straszna". - Dzień dobry - ze swoim włoskim akcentem przywitałam się i zajęłam miejsce przy stole, wyjęłam zeszyt i piórnik z torebki. | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:46 | |
| - G'Tag, gdzie reszta, was? - zapytałam, nie kłopocząc się przyciszeniem muzyki. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:47 | |
| - Nie wiem, Pani Profesor, przyszłam sama - odpowiedziałam i wzruszyłam ramionami, zaczęłam z nudów na tyle zeszytu coś rysować. | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:49 | |
| Machnęłam ręką z rezygnacją. Włoskiego uczyli się pewnie w liceach i średnio chce im się męczyć z tym językiem po raz kolejny. No cóż, nie będę im szła na rękę. Za coś mi płacą. | |
|
| |
Nathyenne Reed
Posts : 455 Join date : 06/09/2016 Age : 26 Location : Nowy Jork, USA
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:54 | |
| - Dzień dobry pani profesor! - powiedziałam z szerokim uśmiechem wchodząc do sali. Miałam na sobie tylko i wyłącznie ręcznik i kapcie - Przepraszam za drobne spóźnionko, ale zagapiłam się no i tak wyszło. Dziarskim krokiem podeszłam do stolika i usiadłam przy nim. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 19:55 | |
| Momentalnie popsułam rysunek gdy zobaczyłam Nathyenne i opadła mi szczęka. To ciało... Moment! Teraz poprawna myśl: ten strój... Co do?... | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:00 | |
| - Won z sali, wywłoko. Masz zakaz wstępu na moje lekcje - uśmiechnęłam się błogo. Nienawidzę fali skierowanej do nauczycieli. Nie ma nic gorszego, niż dziewczynki, które, mówiąc kolokwialnie, "wyżej srają, niż dupę mają" i były bezstresowo wychowywane. Na szczęście ja, dumny archetyp pruskiej nauczycielki, nie dam sobie w kaszę dmuchać. A na poważnie, miałam jej zwyczajnie dosyć. Widać było, że przychodzi na lekcje zwyczajnie po to, żeby mnie wkurwić. | |
|
| |
Nathyenne Reed
Posts : 455 Join date : 06/09/2016 Age : 26 Location : Nowy Jork, USA
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:07 | |
| - Ohoho - powiedziałam unosząc brwi - W takim razie już nie przeszkadzam. Uśmiechnęłam się ładnie, po czym do głosy wpadł mi przecudowny pomysł. Do mojego pokoju było całkiem niedaleko, więc spokojnie mogłam to zrobić. Szybkim ruchem zdjęłam z siebie ręcznik i rzuciłam go na twarz profesor Szatan, a następnie zgrabnym krokiem ruszyłam w stronę drzwi.
NP pokój Nath | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:10 | |
| Patrzyłam na to wszystko z rozwartymi ustami z szoku i z chęcią podłapałam to, co dało się zobaczyć u czerwonowłosej. Wyszła za szybko. Westchnęłam ciężko i zaczęłam nowy rysunek. | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:12 | |
| Wzruszyłam ramionami, złożyłam ręcznik i odłożyłam go na parapet. Kiedyś ją nim uduszę, poprzysiągłam sobie. - Schopenhauer pisał, że grubianie reagują na logiczne argumenty chamstwem w czynie i chamstwem w mowie - rzuciłam tonem wyjaśnienia do Erici. - Natomiast Goethe, w "Dywanie zachodu i wschodu": "Nawet najprzedniejsze słowo na nic / Kiedy słuchaczem bywa kiep". Dlatego zachowanie twojej czerwonowłosej rówieśniczki zasługuje nie na reakcję, a na potępienie. Polubią mnie. Kiedyś. Może. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:14 | |
| - Cóż... Osoba, która traci nad sobą kontrolę, używa siły lub zaczyna krzyczeć, pokazuje, że przegrywa starcie i nie ma innych, lepszych argumentów - odpowiedziałam podnosząc wzrok na nauczycielkę. Może i była surowa, ale czy dziewczyna nie przesadzała? Wyglądało na to, że można było się z nią dogadać. | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:17 | |
| - Jesteś Włoszką, prawda? - postanowiłam podtrzymać wątłą nić porozumienia. Też zaczęłam szkicować, Lassego. Zdecydowanie nie powinnam była czytać wczoraj tej książki... | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 20:19 | |
| - Si, sono Italiana - odpowiedziałam z uśmiechem i poprawiłam grzywkę. Założyłam pod stołem nogę na nogę i dokończyłam rysunek. | |
|
| |
Benita von Henning
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 21:02 | |
| Wyszłam, skinąwszy uprzednio Erici. Mam nadzieję, że na następnych zajęciach będzie więcej osób i będzie można poprowadzić lekcję z prawdziwego zdarzenia.
//NP.: Pokój sorki von Henning// | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Pon Wrz 19 2016, 21:03 | |
| Wstałam i wyszłam. No no.. Dosyć wcześnie z wagarami - pomyślałam o nieobecnych. NP: Pokój Eriki Blandelli. | |
|
| |
Michelle Grey
Posts : 44 Join date : 19/10/2016 Age : 27 Location : California, LA
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:13 | |
| Weszłam do sali od języka Włoskiego, z torba na ramieniu i rozejrzałam się. Nikogo nie ma? To na pewno ta sala? Mam nadzieje. Usiadłam na krześle najbliżej drzwi i odłożyłam torbę na podłogę. Postanowiłam wykorzystać to ze jescze nikogo nie ma i zdrzemnąć się. Położyłam skrzyżowane ręce na stole i schowałam w nich twarz. Oczy piekły mnie po kolejnej nieprzespanej nocy i juz nawet krople nie pomagały. Oby wszyscy przyszli później. | |
|
| |
Giovanni Santoro
Posts : 35 Join date : 19/10/2016 Age : 45 Location : Palermo, Włochy
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:16 | |
| Wszedłem do sali, nie spieszyłem się, wątpiąc że każdy będzie na czas. A nawet jeśli, to i tak sala jest otwarta. Aktówkę w której miałem większość potrzebnych mi rzeczy postawiłem na biurku. - Dzień dobry - odezwałem się do obecnej uczennicy i usiadłem za biurkiem. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:19 | |
| Wbiegłam zdyszana do sali i zerknęłam na nauczyciela. - Dzień dobry - przywitałam się wciąż oddychając głęboko i usiadłam obok jakiejś białowłosej. - O, hej - zaczęłam wypakowywać książki, obok mnie było miejsce dla Anastazii. | |
|
| |
Anastazia Johnson
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:23 | |
| Wbiegłam za Ericą.-Uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis, siete, ocho, nueve, diez.(jeden, dwa, itd do dziesięciu-Hiszpański)-zaczęła wyliczać by uspokoić oddech.-buenos diaz.(dzień dobry-Hiszpański)-zakręciła głową.-Mi dispiace. buongiorno.(Przepraszam. Dzień dobry.-Włoski)-usiadła obok dziewczyny. | |
|
| |
Giovanni Santoro
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:32 | |
| Hmmm... Szatynkę o rudawym odcieniu włosów słyszałem tak, jak w młodości swoich kolegów z klasy, gdy mówili bez akcentu po angielsku. Zatem ona jest najprawdopodobniej Włoszką... Przeniosłem wzrok na blondynę, zapewne Hiszpanka. Obie będą miały tu banalnie... Czyli to oznacza brak taryfy ulgowej. - Sei Italiana? - zapytałem pierwszej w ojczystym języku. Wolałem się upewnić. | |
|
| |
Erica Blandelli
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:33 | |
| - Si, sono italiana, signore - kiwnęłam głową i przygryzłam wargę. Ciekawe czy była opcja, by mnie wywalił stąd. Czy to zabronione w ogóle? Włoskim chcę podbić sobie po prostu średnią i tyle... | |
|
| |
Michelle Grey
Posts : 44 Join date : 19/10/2016 Age : 27 Location : California, LA
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:36 | |
| -Spaghetti? -zapytałam półprzytomnie gwałtownie podnosząc głowę i mrugajac powiekami. O matko.. Jak długo oni tu siedzą? Gadałam przez sen? Mam nadzieje ze nie. O nie.. | |
|
| |
Giovanni Santoro
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego Czw Paź 20 2016, 19:36 | |
| Zmarszczyłem brwi, bawiłem się długopisem podczas rozmowy. - Po co więc jesteś na tej lekcji? Nie ma innych języków do wyboru? - przeniosłem wzrok na białowłosą. - A signorina miała wcześniej jakiś kontakt z włoskim czy leci od podstaw? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Sala do języka włoskiego | |
| |
|
| |
| Sala do języka włoskiego | |
|