Artystycznie
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Scena do przemówień

Go down 
+17
Patrick Moria
Hiro Nakate
Shiriov Airay
Benita von Henning
Erica Blandelli
Katriina Sovallainen
Elizabeth Oxton
Aiden Chase
Soleil Arabelle
Matthew Tuck
konto usunięte
Zoe Claws
Aria Delorence
Nathyenne Reed
Michael Woodland
Melanie Hatter
Amber Moore
21 posters
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
Amber Moore
Admin
Amber Moore

Scena do przemówień Empty
PisanieTemat: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 09:02

Scena do przemówień 2dqj98n
Powrót do góry Go down
https://artystycznie.forumpolish.com
Amber Moore
Admin
Amber Moore

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 09:08

Stanęłam na środku sceny i przez chwilę zmrużyłam oczy, gdyż oślepił mnie blask reflektorów. Chwilę później przyzwyczaiłam się jednak do tego, a na mojej twarzy pojawił się delikatny uśmieszek. Lubiłam ten moment, chyba nawet bardziej niż powinnam. Przemówienie z okazji początku roku było mniej więcej tym, czym solowy pokaz na scenie – wszystkie oczy zwrócone były ku tobie i skoncentrowane na każdym twoim ruchu. Wiedziałam, że trybuny są pełne od uczniów i nauczycieli. Czułam się tu jak ryba w wodzie.
Klasnęłam w dłonie, chcąc przywołać wszystkich do porządku.
- Witam na rozpoczęciu kolejnego roku szkolnego. Dzisiejszy wrześniowy dzień jest naprawdę piękny, ale wierzę w to, że o wiele piękniejsze będą wasze dni spędzone w tej szkole artystycznej, w której z każdym dniem wasz talent będzie coraz bardziej się rozwijał. Jestem pewna, że nasza kadra nauczycielska zadba o to, aby każdy z was odnalazł tu swoje miejsce. Pragnę przypomnieć, jak przebiega tu system szkolnictwa. W ciągu tygodnia musicie chodzić przynajmniej na trzy lekcje. O terminach i godzinach lekcji decyduje nauczyciel od danego przedmiotu, wszystkie takie informacje będą pisane na tablicy ogłoszeń (czytać: na grupie na fejsie oraz na https://artystycznie.forumpolish.com/f11-ogloszenia). Oprócz tego sami możecie rozwijać swoje talenty w danych salach, bez nauczycieli  – nie możecie jednak nic tam zepsuć. (https://artystycznie.forumpolish.com/t35-plan-lekcji-zasady) Przypominam, że ku waszemu bezpieczeństwu, w każdym zakamarku tej szkoły, nie licząc sypialni, jest monitoring. To chyba wszystko, co chciałam przekazać. Mam nadzieję, że czeka was dobry i pełen sławy rok szkolny. Dajcie z siebie wszystko, a spełnicie wszystkie swoje marzenia. Teraz jednak możecie się już rozejść i skorzystać z ostatniej chwili wolnego czasu, aby poznać nowych znajomych.
Powrót do góry Go down
https://artystycznie.forumpolish.com
Melanie Hatter

Melanie Hatter

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:08

Cicho ziewnęłam. Rozpoczęcia zawsze są takieee nudner. Powoli wstałam, kiedy wywróciła mi się torba, a wszystkie lizaki, które miałam w środku wypadły
-Ups?- cicho się zaśmiałam i zaczęłam je zbierać
Powrót do góry Go down
Michael Woodland

Michael Woodland

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:10

Ostatniej chwili wolności? Dziwnie to brzmi patrząc na fakt, że tygodniowo mam trzy godziny lekcyjne. No, ale nic. Zaraz gdy nad wyraz młoda dyrektorka skończyła przemowę zaczęły się rozmowy i zapoznawanie się między uczniami. Pierwsze co to o dyrektorce i zaraz o innych nauczycielach siedzących w drugiej części sali. Nie wiedziałem który czego uczy, ale zapowiadało się wesoło. Zresztą widząc uczniów nabierałem co do tego pewności. Każdy był inny. To była wręcz stereotypowa szkoła artystyczna. Mimo wszystko już zaczynałem czuć się całkiem dobrze. Co prawda na razie nie rozmawiałem z nikim, ale na pierwszy rzut oka nie znalazłem nikogo kto mógłby mi nie podpasować. Nie jest tragicznie...
Powrót do góry Go down
Nathyenne Reed

Nathyenne Reed

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:10

Rozejrzałam się po sali w poszukiwaniu znajomych twarzy. Jak się okazało, nie kojarzyłam tu nikogo. Przynajmniej będę miała co robić w tej szkole.
Powrót do góry Go down
Aria Delorence

Aria Delorence

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:12

Sala była taka wielka, a oświetlenie padało tylko na scenę. Wsłuchiwałam się w niezwykle melodyjny głos naszej młodej dyrektorki... Zachichotałam parę razy podczas jej przemowy, bawiąc się niezgrabnie paluszkami.
Kiedy wspomniała o nowych znajomościach, coś jakby mnie uszczypnęło.
A no tak, to ja.
Wypuściłam z pomiędzy paznokci kawałek skóry, znowu chichocząc. Rozejrzałam się po sali, dostrzegając same nieznajome twarze...
Powrót do góry Go down
Melanie Hatter

Melanie Hatter

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:17

Gdy pozbierałam słodycze, podeszłam do dziewczyny z plasterkiem na nosie.
-Hej- starałam się życzliwie uśmiechnąć
Powrót do góry Go down
Zoe Claws

Zoe Claws

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:19

Odgarnęłam włosy, a kiedy dyrektorka skończyła swoje przemówienie wyprostowałam się, bo jeśli mam być szczera-omal nie zasnęłam. Rozejrzałam się po sali. Było tu duszno i głośno, zaczęły się rozmowy między uczniami. Słyszałam kilka słów, ale po chwili wszystko się wymieszało. Z jednej strony wyszłabym z tej sali, a z drugiej przydałoby się kogoś poznać.
Powrót do góry Go down
Aria Delorence

Aria Delorence

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:22

- Cześć! - uniosłam kąciki ust i wstałam z siedzenia - Jestem Aria Delorence, ponoć mamy się wszyscy teraz poznać. Czy jakoś tak. - gestykulowałam non stop rękami.
Powrót do góry Go down
konto usunięte

konto usunięte

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:30

Wysłuchałam przemowy jednym uchem bez większego zaangażowania, gdyż pochłonięta byłam szkicowaniem dyrektorki w kompromitującym stroju. Meh, będę musiała później zutylizować albo głęboko schować ten szkic, a szkoda, bo całkiem ładnie wyszedł. Ziewnęłam i rozejrzałem się z zaciekawieniem po sali, szukając kogoś, z kim mogłabym się zapoznać. Mój wzrok padł na przymuloną dziewczynę z czarnymi włosami. Podeszłam do niej i wyciągnęłam rękę na powitanie.
- Hej, jestem Gulldima. Wyglądasz, jakbyś też się wynudziła na rozpoczęciu. - puściłam do niej oko.
Powrót do góry Go down
Matthew Tuck

Matthew Tuck

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:31

Szybko wszedłem spóźniony do sali i skierowałem się na trybuny, usiadłem obok jakiejś ciemnoczerwonowłosej i zająłem wygodnie miejsce. Słuchałem tego, co mówiła dyrektorka.
Powrót do góry Go down
Soleil Arabelle

Soleil Arabelle

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:34

Rozgląda się dookoła, szukając osób, z którymi mogłaby się zapoznać, co nie było dla niej łatwe. Nie lubiła tłoku, więc myślała tylko o tym, by wyjśc z sali
Powrót do góry Go down
Zoe Claws

Zoe Claws

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:35

Uniosłam wzrok i spojrzałam na osobę, która wyciągnęła w moją stronę rękę-Zoe-powiedziałam i uścisnęłam jej rękę-Tylko trochę-dodałam uśmiechając się-Każde rozpoczęcia roku są takie nużące...Mogłam nie przychodzić punktualnie i pospać dłużej-westchnęłam poprawiając włosy.
Powrót do góry Go down
Aiden Chase

Aiden Chase

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:36

Stałam raczej bliżej wyjścia, uznałam, że lepiej mieć ułatwioną drogę ucieczki, choćby w razie nagłego ataku zombie. Kolejny rok w tej szkole, a ja wciąż nie znalazłam sobie znajomych - tym razem coś musi się zmienić. Podejmę próbę albo kilka prób. Przeczytałam przez wakacje kolejne kilkanaście książek, blogów i artykułów. Wiem już, jak odezwać się do nieznajomych. Trzymałam dłonie w kieszeniach wyciągniętego, granatowego swetra, tam też trzymałam kilka kasztanów, na wypadek, gdybym natrafiła na kogoś, do kogo chciałabym się odezwać po raz pierwszy. Podryw na kasztana, o tym mówili w internecie. Słuchałam przemowy dyrektorki, takiej samej jak co roku. Nic nowego.
Powrót do góry Go down
Elizabeth Oxton

Elizabeth Oxton

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:36

Rozejrzała się w tłumie nieznanych twarzy. Była bardzo spięta. Podeszła pod ścianę by nie stać w tłumie przerażających ludzi i nagle poczuła że na kogoś wpadła. Otworzyła szerzej oczy i spojrzała na osobę, której wcześniej nie zauważyła i momentalnie język zaczął jej się plątać.
- Ja...a..- przełknęła ślinę.- prze...przepraszam
Powrót do góry Go down
Nathyenne Reed

Nathyenne Reed

Spojrzałam na chłopaka, który usiadł obok mnie, a potem szubko odwróciłam wzrok w stronę sceny. Wyglądał całkiem ... nieźle? Nie, to złe określenie. Wyglądał Superawesomefoxymegahot.
Uśmiechnęłam się do siebie i wsłuchiwałam się w rozmowy innych.
Powrót do góry Go down
Matthew Tuck

Matthew Tuck

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:38

- Czemu każda dyrektorka przynudza? - westchnąłem jakby do siebie i oparłem głowę o rękę.
Powrót do góry Go down
Katriina Sovallainen

Katriina Sovallainen

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:39

Weszłam z małym spóźnieniem do sali i zajęłam miejsce w części dla nauczycieli. Zanim usiadłam, przebiegłam wzrokiem po uczniach, chcąc by jakieś twarze zapadły mi już w pamięć.
Powrót do góry Go down
Soleil Arabelle

Soleil Arabelle

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:40

Popatrzyła na dziewczynę, która na nią wpadła
- Spokojnie, nic się nie dzieje - uśmiecha się blado
Powrót do góry Go down
Nathyenne Reed

Nathyenne Reed

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:41

- Mam nadzieję, że ten rok nie będzie tak nudny - zaśmiałam się i nagle zdałam sobie sprawę z tego, że to nie było do mnie. Natychmiast mina mi zrzedła i wgapiłam się w scenę.
Powrót do góry Go down
Erica Blandelli

Erica Blandelli

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:41

Weszłam spokojnym, pełnym gracji krokiem, nie przejmując się w ogóle spóźnieniem. Sala nawet robiła wrażenie, dyrektorka... Niczemu sobie. Kto by słuchał przemów? Najlepiej od razu poznawać. Podeszłam do dziewczyny o krótkich jasnych włosach, wyglądała na zestresowaną. - Hej, Erica jestem, miło poznać - zagadałam z włoskim akcentem.
Powrót do góry Go down
Matthew Tuck

Matthew Tuck

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:42

- Nie będzie tu nudno tak długo, jak ja tu jestem - odpowiedziałem ze "skromnością" i rozbawieniem.
Powrót do góry Go down
Elizabeth Oxton

Elizabeth Oxton

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:43

Przełknęła ślinę. Dziewczyna wyglądała bardzo miło, może warto by było zagadać. Znów przełknęła ślinę i lekko się uśmiechnęła. - Jestem..E..Elizabeth..- wydusiła ściskając mocniej swoją brązową teczkę.
Powrót do góry Go down
Nathyenne Reed

Nathyenne Reed

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:44

- Czyli będzie jeszcze gorzej, niż myślałam - mruknęłam lekko się uśmiechając.
Powrót do góry Go down
konto usunięte

konto usunięte

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień EmptySob Wrz 17 2016, 12:44

- Spanie jest dla słabiaków. - rzuciłam wesoło do Zoe, ciesząc się, że znalazłam koleżankę. - Jest wiele ciekawszych rzeczy, które można robić w nocy... - pozwoliłam, by słowa zawisły w powietrzu i wybrzmiały. - ...jak choćby szkicowanie. - dodałam. - Nic nie robi tak dobrze, jak kubek kawy i dobry ołówek o trzeciej nad ranem.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Scena do przemówień   Scena do przemówień Empty

Powrót do góry Go down

Scena do przemówień
Powrót do góry 
Strona 1 z 5Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Scena plenerowa
» Scena do lekcji śpiewu