| Biblioteka | |
|
+7Nikołaj Iwanienko Benita von Henning Melanie Hatter Zoe Claws Ophelie Lacroix Katriina Sovallainen Amber Moore 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Michael Woodland
Posts : 152 Join date : 12/09/2016 Age : 26 Location : Great Britain, London
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 21:37 | |
| Wszedłem naprawdę cicho do biblioteki która wydawała się pusta i od razu zniknąłem między regałami. Mam ochotę przeczytać po raz tysięczny "Folwark zwierzęcy"... Tylko gdzie on może stać? Orwell... w którym dziale? Jakie to wielkie... można się zgubić. Zaglądałem do każdej alejki patrząc na półki. Nie wiem... No nie wiem. Wszedłem do kolejnej alejki, cicho jak wcześniej, i zatrzymałem się. No serio!? Ja to mam szczęście... Znowu go widzę w ciągu tak krótkiego czasu... Michael zachowaj cisze i wycofaj się... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:07 | |
| Słysząc kroki, odruchowo oderwałem się od lektóry aby spojrzejć w stronę z której dobiegały. Widząc minę chłopaka, nie potrafiłem powstrzymać mimowolnego uśmiechu, posłanego w jego stronę. Tym razem, przynajmniej nie miał w rękach nic do jedzenia. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:10 | |
| Widząc uśmiech westchnąłem - to dziwne, ale ciągle na pana wpadam. Tym razem na szczęście nie w dosłownym znaczeniu i nie z jedzeniem - powiedziałem wiedząc, że nie uda mi się niepostrzeżenie uciec - szuka Pan czegoś konkretnego? Ta biblioteka jest dziwna... jak labirynt. Mam problem ze znalezieniem czegokolwiek - dodałem | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:16 | |
| -Sam nie wiem - rzuciłem, przy cyzm usłyszałem jak zachrypnięty jest mój głos - Mam ochotę na jakiś klasyk, coś co muszę sobie odświeżyć. - wyjaśniłem, unosząc książkę - Chociażby "1984" czytałem mają jakieś 15 lat. Czyli.. - zamyśliłem się na chwilę, licząc ile wiosen mi przybyło. Jedenaście. Ale ze mnie relikt przeszłości - Czyli dawno temu. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:20 | |
| -Tak... tu stoi "1984"? Szukam książki tego samego autora... "folwark zwierzęcy" - wyjaśniłem spokojnie podchodząc bliżej i patrząc na półkę. W sumie może nie miałem u niego przerąbane mimo naszego pechowego pierwszego spotkania... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:23 | |
| -Tak, Owell na zawsze w moim sercu - zaśmiałem się, nadal kartkując książkę - W młodości bardzo dużo go czytałem, szczególnie ten nieszczęsny "1984". "w młodości" - gratuluję Nikołaj, jeszcze mu opowiedz jaki żeś był "w jego wieku" i co to się robiło "za twoich czasów". | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:28 | |
| W młodości? Mężczyzna nie wydawal się jakiś bardzo stary... Spojrzałem uważnie na półkę zaraz stając na palcach i wyjmując z odpowiedniej półki książkę. Czemu to musi być tak wysoko. Udało mi się zahaczyć palcem o grzbiet i wtedy pokazała się moja koordynacja bo nie zdążyłem chwycić książki i ta spadła na mnie. Syknąłem niezadowlony i pomasowałem głowę. Tak Michael... wpadasz w jego oczach coraz lepiej pokrako. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:32 | |
| Zaśmiałem sie pod nosem, kucając aby ponieść książke która zaatakowała chłopaka -Strasznie przypominasz mi mojego kolegę z roku - rzuciłem przy tym | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:35 | |
| -Tak? - spytałem lekko pocieszny faktem, że spotkał już podobną niezdarę... pomasowałem jeszcze raz głowę i sięgnąłem po książkę która podniósł mężczyzna -jak już mówiłem... nieszczęścia do mnie lgną - powiedziałem spokojnie | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:41 | |
| -Zupełnie jakbym patrzył na Chrisa - uśmiechnąłem się przypominając sobie o nim - Potrafił oblać dziewczynę zupą na pierwszej randce a niedługo bierze ślub. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:45 | |
| Zaśmiałem się - naprawdę? Jak widać dla każdego jest nadzieja - przyznałem uśmiechając się i odbierając książkę. W sumie mimo pierwszego wrażenia to nauczyciel był naprawdę spoko i juz się cieszyłem ze ma prowadzić lekcje w których będę brał udział. Wybór historii sztuki był dobrym wyborem. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:48 | |
| -Ale miał w sobie tyle uroku osobistego, że szkoda gadać - palnąłem. To zabrzmiało zbyt gejowsko nawet jak dla mnie. Usiadłem na podłodze, krzyżując nogi, a chłopak chyba nie wiedział co się dzieje | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:51 | |
| Lekko mnie jego wypowiedź zbiła z tropu, a gdy usiadł to tym bardziej się zgubiłem. Powinienem teraz sobie iść? Czy może zrobiłem coś nie tak i przeprosić go? Ale co mogłem zrobić lub powiedzieć nie tak? | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:55 | |
| -Siadaj - rzuciłem lekko - Na studiach tak robiliśmy. Potrafilismy przesiedziec w bibliotece kilka godzin, szczególnie kiedy była pusta. W porównaniu z tą dziczą na zewnątrz, tutaj jest na prawde klimatycznie. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 22:57 | |
| Zamrugałem zdziwony, ale zaraz usiadłem - dziczą? Jak dla mnie to całkiem stereotypowa szkoła artystyczna... każdy jest inny i stara się być indywidualistą... no ale jak każdy chce być inny wychodzi to co widać - powiedziałem opierając się o regał z książkami | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 23:01 | |
| -Coś w tym stylu - przyznałem, cały czas obracając w dłoniach książkę - Indywidualność to bardzo specyficzna sprawa. I w obecnych czasach strasznie o nią trudno, nie sądzisz? Era konsumpcjonizmu i kapitalizmu. Praktycznie nikt z nas nie jest oryginalny. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Nie Wrz 18 2016, 23:06 | |
| -W sumie jest w tym trochę racji... - przyznałem ogarniając włosy do tylu i odkładając książkę narazie na bok - ktoś coś zaczyna co jest i może orginalne, ale szybko staje się powszechne bo każdy chce taki być czy tak wyglądać - mruknąłem. W ogóle jakie to dziwne... siedzę i rozmawiam z moim nauczycielem od tak w pustej bibliotece. Na pełnym luzie... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 07:54 | |
| -Wysarczy popatrzeć chociażby na epoki literackie: w romatyźmie każdy był indywidualistą. No przynajmnijej każdemu się tak zdawało. - na mojej twarzy zagościł nikły uśmiech. W końcu spotkałem tu ucznia, który nie twierdzi ze jest indywiduum, które widzi i czuje wiecej od innych. Jak dobrze, ze zapisał sie do mnie na zajęcia | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 07:58 | |
| -tak... - mruknąłem - romantyzm zawsze mnie denerwował. Nie wiem czemu nie lubię tej epoki - przyznałem. Znałem ją naprawdę dobrze i może to dlatego jej tak nie lubiłem - nasza szkoła to taki mały romantyzm? Wszyscy są super indywidualni i niepowtarzalni? - dodałem uśmiechając się. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 15:41 | |
| -Jeżeli tak ładnie bedziesz wypowiadał sie na zajęciach to nie wiem czy nie poprowadzisz ich za mnie. Własnościowe jak masz na imie? - zainteresowałem się. Zaczęliśmy rozmawiać o życiu a nie wiedziałem nawet jak zwracać sie chłopaka BYLE NIE CHRISTIAN, dodała moja niezawodna podświadomość | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 15:43 | |
| -Nie będę raczej odbierał panu pracy - przyznałem uśmiechając się - nazywam się Michael - odpowiedziałem na pytanie lekko uśmiechając się do mężczyzny. Chyba polubię tego nauczyciela. Może zostanie moim ulubionym nauczycielem tutaj... | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 15:47 | |
| Wymownie uniosłem brwi, rozkładając to imie na pojedyncze sylaby. Przez moj akcent trudno jest mi wymówić niektóre słowo czy zestawiania głosek i niesety, Michael sie do nich zalicza. Juz mógłby byc Christianem. -Batdzo ładnie, Micheeel. - powiedziałam tak poprawianie, jak tylko potrafiłem | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 16:00 | |
| Uniosłem brew zdziwiony lekko z pomyłki w moim imieniu - nie jest pan z kraju anglojęzycznego prawda? - spytałem bo ktoś mówiący od urodzenia tym językiem nie miałby problemu z tak pospolitym imieniem jak moje. | |
|
| |
Nikołaj Iwanienko
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 16:45 | |
| -Jestem Rosjaninem. - oświadczyłem - Niby mieszkam tutaj juz kilka lat, nawet tu studiowałem. Ale słowiański akcent jest chyba nie do zdarcia. | |
|
| |
Michael Woodland
| Temat: Re: Biblioteka Pon Wrz 19 2016, 16:52 | |
| -Naprawdę? Rosja to piękny kraj. W sumie kiedyś chciałbym tam pojechać... - przyznałem uśmiechnięty i westchnąłem - i tak mówi pan naprawdę dobrze. Niektórzy nigdy nie mogą się nauczyć, a u pana prawie nie słychać - dodałem | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Biblioteka | |
| |
|
| |
| Biblioteka | |
|